Konserwator do lodów rzemieślniczych to wysokiej jakości, nowoczesny sprzęt, który sprawdza się rewelacyjnie w sprzedaży stacjonarnej. Z pomocą tego produktu można oferować lody gałkowe nie tylko w stacjonarnej cukierni oraz lodziarni ale i również na plaży, w miejskim parku bądź na innym terenie. Warto dodać, że urządzenie wyróżnia się estetycznym designem i nowoczesnym wyglądem, dzięki czemu może być ono ozdobą lokalu gastronomicznego.
Konserwator do ekspozycji lodów rzemieślniczych – funkcjonalny i praktyczny
Konserwator do lodów rzemieślniczych posiada szeroki zakres temperatur od minus 12 do nawet minus 18 stopni Celsjusza. Profesjonalne urządzenie służące do ekspozycji lodów rzemieślniczych doskonale sprawdza się w bezpośredniej sprzedaży dla klienta. Lody rzemieślnicze sprzedawane są w charakterystycznych, porządnych kuwetach, które mogą posiadać okrągły lub też prostokątny kształt. Kuwety wraz z konserwatorem do lodów rzemieślniczych tworzą ładną, estetyczną całość. Najczęściej wyżej wymienione urządzenia są wyposażone w 8 kuwet. Kuwety podobnie jak i konserwator są wykonane z wysokojakościowych, bezpiecznych i certyfikowanych materiałów, które mogą mieć kontakt z żywnością. Warto dodać, że wyżej wymienione urządzenia są malowane proszkowo, przez co prezentują się one bardzo atrakcyjnie. Jak wiadomo, klienci zwracają uwagę na to skąd kupują lody, zatem warto wyposażyć swój lokal gastronomiczny w najlepszej jakości urządzenie. Co wchodzi w sklad konserwatorów? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które poszukują tego typu rozwiązań. Otóż posiadają one najczęściej płuczkę, moduł myjący i markizę, która inspirowana jest włoskim klimatem.
Konserwatory idealnymi urządzeniami do przechowywania lodów
Konserwatory do lodów rzemieślniczych wyróżniają się wysoką jakością wykonania, funkcjonalnością oraz walorami użytkowymi. Ponadto, są one łatwe w czyszczeniu a także odporne na korozję, co stanowi ich niewątpliwą dużą zaletę. Urządzenia produkowane są w różnych modelach i rozmiarach. Urządzenia posiadają specjalną szybę, która chroni lody przed różnego rodzaju mikroorganizmami, bakteriami. Dodatkowo sprzęt pokryty jest blachą ze specjalnym higienicznym atestem. W praktyce oznacza to, że rozmrożone produkty mogą być w sposób całkowicie bezpieczny przechowywane w konserwatorze do lodów rzemieślniczych. Dodatkowo warto mieć na uwadze fakt, że nowoczesne urządzenia mogą być wyposażone w czynnik chłodniczy r290, który jest bezpieczniejszy dla środowiska naturalnego.